Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Kαμμένος: "δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια"

«Όχι δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια».
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός, πλέον, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του - και θέση των ΑΝΕΛ- ότι δεν δέχεται τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα.  
Το θέμα της ιθαγένειας ξεκίνησε πρώτη φορά με το νόμο Ραγκούση, όμως στη συνέχεια  καταργήθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας. 
Το Συμβούλιο Επικρατείας με απόφασή του έκρινε ότι η απονομή ιθαγένειας σε τέκνα νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών, λόγω της γέννησής τους ή της φοίτησής τους επί εξαετίας σε σχολείο στην Ελλάδα και το δικαίωμα ψήφου αλλοδαπών νομίμων μεταναστών στις εκλογές, για την ανάδειξη των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα. 

Από την πλευρά του, στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το θέμα, ως κυβέρνηση. Μια εξαγγελία όμως, που για να γίνει απόφαση θα συναντήσει αντίσταση και από τον κυβερνητικό του εταίρο, τους ΑΝΕΛ, φυσικά από την Χρυσή Αυγή και ένα μέρος των σκληρών νεοδημοκρατών, αλλά και κάποιους εθνοσοσιαλιστές -που κατ τα άλλα -δηλώνουν αριστεροί. 

Όμως, πέρα από κόμματα και εξαγγελίες, υπάρχει η πραγματικότητα. Αυτό που πρέπει να σέβεται ο καθένας είναι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, σε όποια χώρα και να ζουν. Η ελληνική δημοκρατία δεν μπορεί να φοβάται τα παιδιά που έχουν ενταχθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία και να τα βάζει απέναντί της. 
Η Ελλάδα αποτελεί, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, μια χώρα που προσελκύει μετανάστες. 
Αν δεν επιτρέψει την ένταξή τους, κοινωνικά και πολιτικά, θα αντιμετωπίσει σύντομα τα προβλήματα άλλων χωρών που δεν αποδέχτηκαν παρόμοια πραγματικότητα. Από μια κυβέρνηση δε που αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερή, η επίλυση αυτής της κρίσιμης "εκκρεμότητας" πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου