Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Μένει να δούμε την Τρέμη και τον Πρεντετέρη να πανηγυρίζουν, αν προτείνει ο Τσίπρας δημοψήφισμα

Το σενάριο που θέλει την προσφυγή σε δημοψήφισμα επανέρχεται συχνά – πυκνά τις τελευταίες μέρες. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι -σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές- να προσφύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε δημοψήφισμα.
Μέσα σ αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, όπου βομβαρδιζόμαστε με αντιφατικές ειδήσεις και πληροφορίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει o τρόπος που θα αντιμετωπίσουν οι καναλάρχες, μια ενδεχόμενη πρόταση για δημοψήφισμα, αφού λόγω των τεράστιων χρεών τους, έχουν ξαφνικά προσεταιριστεί όλοι το  ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η στάση των δυο από τα μεγάλα και βαριά ονόματα των καναλιών, της Τρέμη και του Πρεντετέρη, οι οποίοι σε αντίστοιχη περίπτωση, το 2011, στην πρόταση της κυβέρνησης Παπανδρέου είχαν χαρακτηρίσει την ιδέα του δημοψηφίσματος «παρανοϊκή», ενώ ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, είχε εντείνει την .....κριτική του ανεβάζοντας τους τόνους και φτάνοντας στο γνωστό κρεσέντο του.
Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά ΜΜΕ- σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες χώρες- αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο στην πάταξη της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι επιχειρηματίες που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με το δημόσιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τακτοποιήσει το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών κάτω από το φόβο του σφυροκοπήματος από αυτούς. 
Βέβαια, η νέα κυβέρνηση το υποσχέθηκε και μακάρι να προχωρήσει. Την υλοποίηση της απόφασής της δεν θα πρέπει  να επηρεάσει το γεγονός ότι σήμερα, τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν να την στηρίζουν σε υπερβολικό βαθμό. Η ιστορία έχει αποδείξει αυτού του είδους τα στηρίγματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα συμφέροντα αλλά και με την "προσμονή" να πάρουν αυτό που ζητούν, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δάνεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου