ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τους φίλους της Ελλάδας στον Κόσμο


Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους  «φίλους της Ελλάδας στον κόσμο» με ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική κρίση, οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της, η συμβολή του ελληνικού λαού στην έξοδο απ’ αυτήν καθώς και οι προοπτικές της χώρας μας.

Ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες πολλά ξένα ΜΜΕ, πολιτικοί και αναλυτές επιτίθενται στην Ελλάδα, οδηγεί σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και δημιουργεί ανησυχία και αμφιβολίες στους φίλους της Ελλάδας.

Στόχος του Τομέα Απόδημου είναι μέσω του φυλλαδίου –  μεταφρασμένο σε διάφορες γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικα, ιταλικά, γερμανικά κλπ - αφενός να «μιλήσει» σε όσο το δυνατό περισσότερους αποδέκτες σχετικά με τον τιτάνιο και αξιόπιστο αγώνα που κάνει η πατρίδα μας και ο λαός μας για να βγούμε από την κρίση και αφετέρου να διαφυλάξει τη φιλική και αγαστή σχέση των συμπατριωτών μας με τους συμπολίτες τους στις τοπικές κοινωνίες.


Κώστας Τάτσης
Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού ΠΑΣΟΚ


Κατεβάστε το φυλλάδιο


Χαιρετισμός του Γραμματέα του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τάτση (ελληνικά) στην εκδήλωση όπου το ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΑΧΟΥ σε συνεργασία με το SPD τίμησαν τους έλληνες αγωνιστές του ΠΑΚ.  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010
 
Φίλες και φίλοι,
αγωνιστές της Δημοκρατίας
 

Αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για εμάς να μπορούμε σήμερα να τιμήσουμε, με την μικρή μας αυτή εκδήλωση, μια σημαντική χρονική περίοδο της ελληνικής μετανάστευσης. Σε κόντρα όλων αυτών που θέλουν να ταυτίσουν τα 50 χρόνια με τους χορούς και τις δημόσιες σχέσεις εμείς θέλουμε να αναδείξουμε μια σημαντική ιστορική χρονική περίοδο. Μια περίοδο που η ανώνυμη ελληνίδα και ο ανώνυμος έλληνας μετανάστης, ο εργαζόμενος παράλληλα με τις αντίξοες συνθήκες των πρώτων χρόνων μετανάστευσης έδινε το δικό του ξεχωριστό και σημαντικό αγώνα για τη Δημοκρατία στην χώρα μας.
 

Και αυτή τη στιγμή της τιμής δεν έχει καμία σημασία από ποιο μετερίζι έδινε ο καθένας τον αγώνα για τη Δημοκρατία και Ελευθερία. Η εκδήλωσή μας τιμά όλους. Ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν στο ΠΑΚ, στο ΠΑΜ, στην ΕΔΗΝ, σε αντιφασιστικές ομάδες ή ατομικά ο καθένας δρούσε ενάντια στη Χούντα.
 

Η πατρίδα μας περνάει σήμερα μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτές τις στιγμές πρέπει ίσως να ανατρέξουμε στα ιδανικά της εποχής εκείνης. Με το ίδιο πάθος, την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια αυτοθυσία, βάζοντας το εμείς μπροστά από το εγώ να δημιουργήσουμε ένα νέο πατριωτικό μέτωπο που θα οδηγήσει τη χώρα από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας και το ΠΑΣΟΚ δίνουν σήμερα ένα πολύ μεγάλο και ίσως από τους πιο δύσκολους αγώνες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Για να πετύχει ο αγώνας αυτός υπάρχει μια μεγάλη και βασική προϋπόθεση. Να κατανοήσουμε όλοι εμείς και με το εμείς απευθύνουμε περισσότερο στους φίλους και στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ότι όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν δεν αφορούν μόνο όλους τους άλλους αλλά και τους περισσότερους από εμάς.
 

Ο αγώνας της 7ετίας στηρίχτηκε στην πολιτική δράση, τη συμμετοχή αλλά και σύνδεση του στόχου και της δράση με την ηθική. Στοιχεία - και αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια – που για ένα μεγάλο διάστημα εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Η απουσία αυτή δεν ήταν αμέτοχη, τουναντίον, στη δημιουργία της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Αυτό είναι το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Όταν χαρακτηρίζαμε και δικαιολογούσαμε σκάνδαλα ως μικρά και λιγότερο μεγάλα όταν όλοι εμείς ιδεολογικοποιούσαμε πρακτικές που προκαλούσαν την κοινωνία.
 

Ίσως είναι και η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθεί και ένα μήνυμα σε αρκετούς που σήμερα μπορεί να βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της μάχης. Βασικά στοιχεία της επιτυχίας της πολιτικής είναι η ανανέωσή της, η συμμετοχική δημοκρατία και το ανοιχτό κόμμα. Αυτά όλα πρέπει να στηρίζονται - και είναι άλλωστε βασικές αρχές που υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι αυτό που υπάρχει σήμερα είναι αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών ανθρώπων σαν πολλούς από εσάς. Κανείς δεν πρέπει αβασάνιστα να μην στέκεται με σεβασμό στην ιστορία όταν αναφέρεται σε μια διαδρομή ενός πολιτικού χώρου. Διότι εάν σήμερα δεν υπήρχατε εσείς και φυσικά πολλοί άλλοι που ζουν σε άλλα μέρη της γης η πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου