ΔΡΑΣΕΙΣ

Eκδήλωση στήριξης του ορφανοτροφείου "Μέλισσα"

Η ΄Αννα Κορακάκη στηρίζει εκδήλωση Δορυφόρου και συλλόγων για "Μελισσα"
Η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη και ο ανερχόμενος πρωταθλητής αδερφός της Διονύσης Κορακακης που βρίσκονται σε αγώνες στο Μόναχο στηρίζουν και προωθούν την αυριανή εκδήλωση (Κυριακή 29.01.2017)του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ και των συλλόγων για την συγκέντρωση χρημάτων για την ΜΕΛΙΣΣΑ

Οργανωτική επιτροπή εκδήλωσης στήριξης Μέλισσας
Όσον αφορά τις χορηγίες φορέων / ελ. Επαγγελματιών ενημερώνουμε ότι την ημέρα της εκδήλωσης ενίσχυσαν οικονομικά οι :
Δρ. Μακάριος Πασχαλίδης
Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου
Smart Graphic_design
Εστιατόριο Santorini , Irschenhauser Straße 22, 81379 München,
Ελληνική Κοινότητα Μονάχου
Όλα τα ονόματα ανεξάρτητα ιδιωτών / επιχειρηματιών / ελ. Επαγγελματιών θα ανακοινωθούν την Κυριακή που λήγει και η προθεσμία ενισχύσεων
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιώργο Κίτσιο για την κινητοποίηση όσον αφορά τη συλλογή χορηγιών στη διάρκεια της προετοιμασίας τη εκδήλωσης.

Έχει επισημανθεί ότι ο κορμός της επιτυχίας της εκδήλωσής μας είναι τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων συνδιοργανωτών που θα συνεισφέρουν αφιλοκερδώς τα εκατοντάδες γλυκά και πίτες που οι ίδιοι ετοιμάζουν.
Υπάρχουν όμως, και οι «εθελοντές» μας που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν και, όπως στην περσινή εκδήλωση , να συμβάλουν καθοριστικά στην διοργάνωση.
Αραμπατζή Βασιλική
Νιώθουμε την υποχρέωση να δημοσιεύσουμε τα ονόματά τους και να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την προθυμία τους και τη διάθεση συμμετοχής τους.
Ανδρεάδου Αγγελική
Αντωνάκης Στέλιος
Δερμιτζάκη Έφη
Δημητριάδου Γιώτα
Δραπελίδου Ελένη
Κόττιος Δημήτριος
Κόττιου Ελένη
Kuzmanovic Anica
Μισηρά Δήμητρα
Παπαδημητρίου Άρης
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναφερόμαστε στους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν και βοηθούν μέσω των φορέων – συλλόγων που συμμετέχουν στην εκδήλωση ως συνδιοργανωτές και προπάντων των συλλόγων που θα έχουν δικό τους περίπτερο.


Εκδήλωση στήριξης της "Κιβωτού του Κόσμου" στο ΜόναχοΜια απλή ιδέα μια απλή πρωτοβουλία ...πήρε χαρακτηριστικά κοινού στόχου και συλλογικής δράσης,  Το αποτέλεσμα; 3.814,30 € για την κιβωτό του Κόσμου.  Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που βοήθησαν. Ήταν μια όμορφη μέρα σήμερα, γεμάτη χαμόγελα για τη συμμετοχή μας και ικανοποίηση για την κοινή μας επιτυχία .. και ας χιόνιζε ασταμάτητα από το πρωί.   


Ευχαριστίες για την στήριξη της εκδήλωσής μας στις 31.01.
Ευχαριστούμε τον πατήρ Γεώργιο Βλέτση καθώς και το Ίδρυμα Παλλάδιον για την ενημέρωση που έκαναν όσον αφορά την εκδήλωση στήριξης της "Κιβωτού του Κόσμου".Επίσης ευχαριστούμε το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου για την οικονομική στήριξη και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου  για την προσφορά γερμανικών βιβλίων και Cds που θα διατεθούν την ημέρα εκείνη στο "παζάρι του βιβλίου".Με πρωτοβουλία του "Δορυφόρου", η ενορία του Αγ. Γεωργίου, οι σύλλογοι Δορυφόρος, Ελασσονιτών, Επτανησίων, Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Κρητών, Μακεδόνων και Ποντίων διοργανώνουν «Ημέρα παραδοσιακών γεύσεων και λιχουδιών». Στη τιμή του 1 ευρώ θα πουλούνται σπιτίσιες πίτες και γλυκά, με στόχο τη διάθεση όλων των εσόδων στην "Κιβωτό του Κόσμου". Η "Κιβωτός του Κόσμου" είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που δραστηροποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες και πολλά χωρίς γονείς.Η Κιβωτός του Κόσμου φροντίζει παιδιά και διατηρεί σπίτια φιλοξενίας σε Αθήνα, Πειραιά, Πωγωνιανή Ηπείρου και Χίο, καθώς και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Χίο.Ευπρόσδεκτη είναι κάθε προσφορά πίτας ή γλυκού καθώς και βοήθεια την ημέρα εκείνη. Με τη συνεισφορά σας θα μπορέσει να ενισχυθεί το έργο της "Κιβωτού του Κόσμου".Βοηθήστε μας για να βοηθήσουμε... Η Εκδήλωση στήριξης της "Κιβωτού του Κόσμου"θα πραγματοποιηθεί στο Freizeitheim WestendWestendstr66,στις 31 Ιανουαρίου 2016, από 10.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ.
Αφιλοκερδώς θα συνοδεύουν με μουσικό πρόγραμμα την εκδήλωση (31.01. FreizeitheimWestend) για την στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου» το μουσικό σχήμα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑκαθώς και ο μουσικός Άρης Αριστοφάνους.

Επιπλέον η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί όσους επιθυμούν να φέρουν μεμονωμένα γλυκά-πίτα εφόσον αυτό είναι εφικτό να γίνει την ημέρα της εκδήλωσης μεταξύ 09.00.π.μ. -11.00 μ.μ.

Ακόμη ενημερώνουμε ότι όποια εταιρεία / επιχείρηση βοηθήσει στην εκδήλωση είτε με προσφέροντας ήδη υποδομής είτε γλυκά – πίτες θα διαφημιστεί δωρεάν από όλες τις ιστοσελίδες του Δορυφόρου για ένα μήνα.

Τέλος όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την ημέρα της εκδήλωσης παρακαλούμε να στείλει μήνυμα στο doryforos@email.de και θα επικοινωνήσει η οργανωτική επιτροπή μαζί του.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τους φίλους της 
Ελλάδας στον Κόσμο


Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους  «φίλους της Ελλάδας στον κόσμο» με ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική κρίση, οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της, η συμβολή του ελληνικού λαού στην έξοδο απ’ αυτήν καθώς και οι προοπτικές της χώρας μας.

Ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες πολλά ξένα ΜΜΕ, πολιτικοί και αναλυτές επιτίθενται στην Ελλάδα, οδηγεί σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και δημιουργεί ανησυχία και αμφιβολίες στους φίλους της Ελλάδας.

Στόχος του Τομέα Απόδημου είναι μέσω του φυλλαδίου –  μεταφρασμένο σε διάφορες γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικα, ιταλικά, γερμανικά κλπ - αφενός να «μιλήσει» σε όσο το δυνατό περισσότερους αποδέκτες σχετικά με τον τιτάνιο και αξιόπιστο αγώνα που κάνει η πατρίδα μας και ο λαός μας για να βγούμε από την κρίση και αφετέρου να διαφυλάξει τη φιλική και αγαστή σχέση των συμπατριωτών μας με τους συμπολίτες τους στις τοπικές κοινωνίες.


Κώστας Τάτσης
Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού ΠΑΣΟΚ


Κατεβάστε το φυλλάδιο


Χαιρετισμός του Γραμματέα του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τάτση (ελληνικά) στην εκδήλωση όπου το ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΑΧΟΥ σε συνεργασία με το SPD τίμησαν τους έλληνες αγωνιστές του ΠΑΚ.  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Φίλες και φίλοι,
αγωνιστές της Δημοκρατίας
 

Αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για εμάς να μπορούμε σήμερα να τιμήσουμε, με την μικρή μας αυτή εκδήλωση, μια σημαντική χρονική περίοδο της ελληνικής μετανάστευσης. Σε κόντρα όλων αυτών που θέλουν να ταυτίσουν τα 50 χρόνια με τους χορούς και τις δημόσιες σχέσεις εμείς θέλουμε να αναδείξουμε μια σημαντική ιστορική χρονική περίοδο. Μια περίοδο που η ανώνυμη ελληνίδα και ο ανώνυμος έλληνας μετανάστης, ο εργαζόμενος παράλληλα με τις αντίξοες συνθήκες των πρώτων χρόνων μετανάστευσης έδινε το δικό του ξεχωριστό και σημαντικό αγώνα για τη Δημοκρατία στην χώρα μας.
 

Και αυτή τη στιγμή της τιμής δεν έχει καμία σημασία από ποιο μετερίζι έδινε ο καθένας τον αγώνα για τη Δημοκρατία και Ελευθερία. Η εκδήλωσή μας τιμά όλους. Ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν στο ΠΑΚ, στο ΠΑΜ, στην ΕΔΗΝ, σε αντιφασιστικές ομάδες ή ατομικά ο καθένας δρούσε ενάντια στη Χούντα.
 

Η πατρίδα μας περνάει σήμερα μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτές τις στιγμές πρέπει ίσως να ανατρέξουμε στα ιδανικά της εποχής εκείνης. Με το ίδιο πάθος, την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια αυτοθυσία, βάζοντας το εμείς μπροστά από το εγώ να δημιουργήσουμε ένα νέο πατριωτικό μέτωπο που θα οδηγήσει τη χώρα από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας και το ΠΑΣΟΚ δίνουν σήμερα ένα πολύ μεγάλο και ίσως από τους πιο δύσκολους αγώνες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Για να πετύχει ο αγώνας αυτός υπάρχει μια μεγάλη και βασική προϋπόθεση. Να κατανοήσουμε όλοι εμείς και με το εμείς απευθύνουμε περισσότερο στους φίλους και στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ότι όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν δεν αφορούν μόνο όλους τους άλλους αλλά και τους περισσότερους από εμάς.
 

Ο αγώνας της 7ετίας στηρίχτηκε στην πολιτική δράση, τη συμμετοχή αλλά και σύνδεση του στόχου και της δράση με την ηθική. Στοιχεία - και αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια – που για ένα μεγάλο διάστημα εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Η απουσία αυτή δεν ήταν αμέτοχη, τουναντίον, στη δημιουργία της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Αυτό είναι το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Όταν χαρακτηρίζαμε και δικαιολογούσαμε σκάνδαλα ως μικρά και λιγότερο μεγάλα όταν όλοι εμείς ιδεολογικοποιούσαμε πρακτικές που προκαλούσαν την κοινωνία.
 

Ίσως είναι και η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθεί και ένα μήνυμα σε αρκετούς που σήμερα μπορεί να βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της μάχης. Βασικά στοιχεία της επιτυχίας της πολιτικής είναι η ανανέωσή της, η συμμετοχική δημοκρατία και το ανοιχτό κόμμα. Αυτά όλα πρέπει να στηρίζονται - και είναι άλλωστε βασικές αρχές που υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι αυτό που υπάρχει σήμερα είναι αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών ανθρώπων σαν πολλούς από εσάς. Κανείς δεν πρέπει αβασάνιστα να μην στέκεται με σεβασμό στην ιστορία όταν αναφέρεται σε μια διαδρομή ενός πολιτικού χώρου. Διότι εάν σήμερα δεν υπήρχατε εσείς και φυσικά πολλοί άλλοι που ζουν σε άλλα μέρη της γης η πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου