Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Συνδιάσκεψη ΔΗΣΥ : Το νέο που είναι παλιό, το αδιάφορο και ο στόχος

Εκεί που όλα έδειχναν ότι σιγά αλλά σταθερά ο χώρος προχωρά στην ενοποίησή του ώστε να επεξεργαστεί στη συνέχεια λύσεις που περιμένει η κοινωνία,  ξαφνικά (;) προέκυψε ένα θέμα έντασης.
 Ένα θέμα που σίγουρα δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, αλλά προκαλεί για άλλη μια φορά λύπη στις εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του χώρου, που τόσο έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια.

Και βέβαια, η υποκρισία και σε αυτή την "κρίση" περισσεύει. Βλέπουμε επιφανή στελέχη που πρωτοστατούσαν στο στήσιμο συνεδρίων (με ιδιαίτερη επιτυχία ομολογώ) κατά το μακρινό παρελθόν σήμερα να διαρρήτουν τα ιμάτιά τους, επειδή θα υπάρχουν αριστίνδην μέλη στην Συνδιάσκεψη.

Παρατηρούμε κάποιους που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν μετατρέψει Συνέδριο σε κάτι σαν σύναξη μπράβων μαγαζιών της νύχτας, σήμερα να μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ άλλους που όταν είχαν θεσμικό ρόλο λειτουργούσαν ως ομαδάρχες, σήμερα να επικαλούνται την "θεσμικότητα" του κόμματος.
Το δε  σύνθημα περί ανανέωσης και νέας γενιάς στελεχών έχει στην πράξη αποδομηθεί. Τα τελευταία χρόνια δόθηκε η ευκαιρία να έρθει το νέο στο κόμμα και στην πολιτική, αλλά παρέμεινε στο επίπεδο της ηλικίας. 
Σήμερα "το νέο" πρέπει να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την δημοκρατία, για να ξεχάσουμε ότι τα ίδια πρόσωπα στο ελεγχόμενο από εκείνα Συνέδριο λάμβαναν τις αποφάσεις με κραυγές, δια βοής και τραγουδώντας συνθήματα την ώρα της ψηφοφορίας. Αυτό ήταν το νέο που πρεσβεύαν; Ή ήταν ανανέωση ότι στην πρώτη ΚΠΕ μετά το Συνέδριο έπρεπε να αποφασιστεί ποια απόφαση έλαβε το Συνέδριο ;
Όμως, στην παρούσα φάση θα χάσουν κατά κράτος ακριβώς γιατί  δεν είναι το νέο ούτε για το κόμμα ούτε για την πολιτική. Ασφαλώς και είναι νέοι, ηλικιακά, οι οποίοι όμως χρησιμοποιούν ό,τι πιο αναχρονιστικό και  οπορτουνιστικό υπήρξε ποτέ στο χώρο απλά ίσως με τα πιο "σύγχρονα" μέσα.
Και η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί αυτά τα παιχνίδια. Την ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου για να έχει μια εναλλακτική απέναντι στο σύστημα που πάει να παγιωθεί στην πολιτική της χώρας.
Η κατά κράτος ήττα θα προκύψει ακόμη και  αν επιβληθούν "αριθμητικά" στην Συνδιάσκεψη, αφού θα μείνουν μόνοι  με τα νούμερα, τα οποία βέβαια δεν σχεδιάζουν πολιτική.
Γιατί η κοινωνία θέλει νέες προτάσεις, επιθυμεί μετά από τόσα χρόνια κρίσης να εμπιστευτεί μια πολιτική που μακριά από τον λαϊκισμό και το παραμύθιασμα θα  δίνει προοπτική για το μέλλον.
Οφείλουν λοιπόν, έστω καθυστερημένα και εάν ο χώρος που τους παρείχε ήδη τόσα πολλά - παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων - κάτι σημαίνει για αυτούς, να συσπειρωθούν γύρω από τον στόχο της ενοποίησης της παράταξης.

 Όλα τα άλλα είναι υποκρισία και μάχη για τις καρέκλες και το γνωρίζει η πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου