Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ας οργανώσουμε την "Ντοκουμέντα" της ελληνικής Διασποράς

Να στηριχτούν ελληνόπουλα στο εξωτερικό που διακρίνονται στην τέχνη, στην μουσική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό


Χάρη στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "ανακαλύπτουμε" καθημερινά ελληνόπουλα που ζουν στην Γερμανία (και γενικότερα στο εξωτερικό) τα οποία διακρίνονται σε διάφορες δεξιότητες  σε πολλούς τομείς.

Από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική, από την μουσική μέχρι το συγγραφή, από τον αθλητισμό μέχρι το θέατρο, από το χορό μέχρι την ποίηση.

Και βέβαια σε ότι αφορά τον αθλητισμό μπορεί κανείς να διακριθεί πιο εύκολα λόγω των υποδομών που υπάρχουν ανεξάρτητα της εθνικότητας (τουλάχιστον σε επίπεδο
ποδοσφαίρου και μπάσκετ), όμως σε άλλους τομείς οι νέοι κυρίως άνθρωποι χρειάζονται μια στήριξη.

Στήριξη τόσο στο να μπορούν να προβληθούν οι δεξιότητές τους όσο και να εξεταστούν οι δυνατότητες πρόσβασης τους σε καλύτερες υποδομές.

Θα μπορούσαμε λοιπόν, να διοργανώνουμε την δική μας Documenta ή Bienale της ελληνικής διασποράς.

Θα μπορούσαμε να διοργανώνουμε ένα τριήμερο πολιτισμού σε μια μεγάλη πόλη της Γερμανίας, όπου θα συγκεντρώνονται όλοι οι Έλληνες που έχουν να παρουσιάσουν κάτι το ξεχωριστό σε επίπεδο πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων.

Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας, των Προξενείων και τη συνεργασία των Ομοσπονδιών των συλλογικών φορέων και όποιων τοπικών καλλιτεχνικών συλλόγων, το ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, το DHW κλπ  μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί  το τριήμερο.

Η εκδήλωση μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε έτος σε διαφορετική μεγαλούπολη της Γερμανίας, όπου ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων.

Το κόστος μιας τέτοιας δράσης προφανώς δεν θα είναι μικρό, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούν τα χρήματα αν υπάρξει έγκαιρα σχεδιασμός, αναζήτηση χορηγών και τελικά θα μπορούσε  να αποφέρει κέρδος, το οποίο θα παρέχεται για την στήριξη των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου