Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Το "ηθικό πλεονέκτημα" του Πρωθυπουργού και το Νταβός

Στο Νταβός έγινε – σύμφωνα με τα ΜΜΕ – αναφορά στις ικανότητες του Έλληνα Πρωθυπουργού όσον αφορά τη σύλληψη των οικονομικών δεδομένων και κανόνων.

Το γεγονός ότι αποκαλούν τον έλληνα Πρωθυπουργό «ανόητο» έστω στα οικονομικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζει την ενόχληση του καθενός μας, ανεξάρτητα αν ήταν επιλογή μας ή όχι στις εθνικές εκλογές. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτιμήθηκε από τους περισσότερους Έλληνες πολίτες και ως θεσμική ιδιότητα εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Εδώ όμως, δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γνωστό σύνθημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί «ηθικού πλεονεκτήματος» το οποίο για άλλη μια φορά καταρρέει.

Γιατί ακριβώς η «αριστερά» ήταν που έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να διαφοροποιείται από την λαϊκή δεξιά και την ακροδεξιά. Έτσι σήμερα θα μπορούσε να στηρίξει πάνω σ αυτή ακριβώς την πολιτική της ηθικής τις επιλογές και αποφάσεις.

Όμως ο Τσίπρας ήταν που δεν αντέδρασε όταν κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ αντίστοιχες δηλώσεις του Σαρκοζί για τον Γ. Παπανδρέου και οι δικοί του συνεργάτες, συγκυβερνήτες και υποστηρικτές ήταν που το πρόβαλαν ως «είδηση».

Αν ο Τσίπρας και συν αυτό προστάτευαν τους θεσμούς σήμερα δεν θα τα έβρισκε όλα μπροστά του.  Γιατί  τι θα μπορεί να απαντήσει σήμερα στον πολίτη που φωνάζει το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»; Μήπως ότι άλλαξαν πλέον μέσα οι εργαζόμενοι (Βουλευτές) και δεν είναι άλλο μπουρδέλο ;

Φυσικά και το λιγότερο που μας απασχολεί είναι αν ο Τσίπρας βρεθεί αντιμέτωπος με τον υπέρμετρο λαϊκισμό του και της ακραίας διχαστικής πολιτικής του της περασμένης 5εταίας.
Αυτό που μας ανησυχεί είναι η πολιτική «νομιμοποίηση» της κατάρρευσης των θεσμών της Δημοκρατίας.


ΥΓ. Βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος είναι δυνατόν να μιλάς για «ηθικό πλεονέκτημα» και να συγκυβερνάς με τον Καμμένο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου