Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα για συμμετοχή στις Ομοσπονδιακές Εκλογές της Γερμανίας την ερχόμενη ΚυριακήΤην Κυριακή 22.9.2013 πραγματοποιούνται οι ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία. 
Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ομοσπονδιακής Βουλής αποτελούν κομβικό σημείο για το μέλλον, όχι μόνο της ίδιας της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τρικομματική κυβέρνηση CDU-CSU–FDP απέδειξε ότι σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή της ΕΕ, όπως αυτή κατά την οποία εκδηλώθηκε η δημοσιονομική κρίση, αρχικά «αιφνιδιάστηκε» και δεν είχε άποψη και πρόταση για την αντιμετώπιση της, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να έχει καταστροφικές συνέπειες για πολλά κράτη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ). 
Στη συνέχεια υιοθέτησε σε συνεργασία με το συντηρητικό κόμμα της Γαλλίας και τον τότε Πρωθυπουργό Σαρκοζί πεισματικά μια αδιέξοδη και εν πολλοίς «εκδικητική» πολιτική λιτότητας, η οποία εκτός των άλλων οδηγεί τους πολίτες των χωρών που πλήττονται στην απόγνωση, εντείνει τις κοινωνικές αναταραχές και συμβάλει στην άνοδο των πολιτικών άκρων.
Δεν είναι μόνο ο Helmut Schmidt που κατηγορεί την Μέρκελ και την κυβέρνησή της ως προς την έλλειψη πολιτικής για την Ευρώπη και "άγνοια" για το διακύβευμα, αλλά και δεκάδες έγκριτοι οικονομολόγοι, οικονομικοί παράγοντες ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.
Οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου αποτελούν μια ευκαιρία για τους Γερμανούς και όσους πολίτες κατέχουν την γερμανική υπηκοότητα να στείλουν ένα σοβαρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο δρόμος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Μέρκελ και της κυβέρνησής της δεν αποτελεί μονόδρομο. 
Δεν μπορούμε να έχουμε, φυσικά, ψευδαισθήσεις ότι η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, όποια και αν είναι αυτή, θα λειτουργήσει περισσότερο ευρωπαϊκά, παρά στηρίζοντας τα όποια, στενά και κοντόφθαλμα, συμφέροντα της Γερμανίας. 
Όμως, ένα εκλογικό μήνυμα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει εκ νέου το διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, ένας διάλογος που μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται μέλλον για τη Γερμανία χωρίς να υφίσταται μέλλον για την Ευρώπη. 
Οι Έλληνες που ζουν στην Γερμανία και παράλληλα διατηρούν και την γερμανική υπηκοότητα καλούνται να συμμετάσχουν στις κρίσιμες αυτές εκλογές, στηρίζοντας τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης που έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν σε επίπεδο κυβερνητικό την SPD ή Grünen Bündnis 90 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου