Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ανοιχτή πρόσκληση

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή, 9 του Δεκέμβρη πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται από Ελληνικούς Συλλόγους και Φορείς στο Μόναχο.

Πιστεύουμε πως αξίζει να αναφερθούμε στην εκδήλωση που
μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς διοργάνωσής της καθιερώνεται πια ως «θεσμός» για τον Ελληνισμό του Μονάχου και Περιχώρων (Κάρλσφελντ, Νταχάου, Γκέρετσριετ) και να αναδείξουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά της που χρόνο με το χρόνο την καθιστούν μια «διαφορετική» εκδήλωση.

Τα ονόματα των 22 διαφορετικοί Συλλόγων και φορέων Μονάχου δεν αναγράφονται τυπικά στις ανακοινώσεις. Συμμετέχουν ουσιαστικά και πρακτικά τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωση όσο και κατά την ημέρα της διοργάνωσής της.

Επικοινωνιακή υποστήριξη, οικονομική συμμετοχή και τραπέζια με αλμυρά και γλυκά εδέσματα είναι η ελάχιστη προσφορά τους.

Κάνοντας μια εκτίμηση υπολογίζομαι ότι δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 200 μέλη συλλόγων, πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μουσικοί, φωτογράφοι ετοιμάζοντας ή προσφέροντας ποικιλοτρόπως για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτεη αναφορά αξίζει η εθελοντική εργασία που προσφέρουν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθήτριες και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων του Μονάχου.

Φιλοδοξία μας δεν είνα μια εκδήλωση τύπου Gala με τη συμμετοχή «παραγόντων και διασημοτήτων» της Ομεγένειας και του Μονάχου με υψηλό εισιτήριο εισόδου και η στείρα ανάπτυξη δημοσίων σχέσων.
Επιδιώκαμε εξ αρχής και πιστε
ύουμε ότι το πετύχαμε να διοργανώνουμε μια εδκήλωση αγάπης και αλληλεγγύης, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας.

Όλες αυτές οι παράμετροι οδηγούν σε συμπεράσματα που συνοψίζονται στα εξής:
Η 4η φιλανθρωπική εκδήλωση είναι προϊόν συνέργειας και συνεργασίας των Ελληνικών Φορέων και συλλόγων Μονάχου και Περιχώρων και προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν συντεταγμένα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στήριξης και προσφοράς σε παιδιά στην Ελλάδα και Γερμανία.

Τίποτα από τα πιο πάνω δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαμε εξασφαλισμένη την ενότητα του Ελληνισμού του Μονάχου στη συγκεκριμένη δράση.

Θα ήθελα, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, να απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις φίλες και σε όλους τους φίλους στην εκδήλωση της Κυριακής, 9 Δεκεμβρίου και από 10 ώρα πρωϊνή στο Freizeitheim Westend, Westendstr 66a.

Υ.Γ. Παρόλο που είναι μικρές οι αίθουσες στο Multikultureles Zentrum, παραμένει επιλογή μας να συνεχίζουμε να διοργανώνουμε την εκδήλωση εκεί γιατί η Ευαγγελική Εκκλησία μάς τις παραχωρεί δωρεάν.
Ωστόσο, από τη φετινή δική σας συμμετοχή θα εξαρτηθεί κατά πόσο του χρόνου θα «αναγκαστούμε» να φιλοξενηθεί η εκδήλωση σε μεγαλύτερης χωριτικότητας αίθουσα.
H εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου στο Μόναχο είναι διαφορετική!

EΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου